(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Terina z vepřového masa
Potřebné ingredience
600g vepřové plece
400g vepřových nebo drůbežích jater
2 lžíce mouky (přiměřeně, může být hladká nebo polohrubá)
2 vejce
1,5 dl mléka (pro úplnost, já ho tam nedávám a nevadí to)
koření na mleté maso - já mám nejradši to od Vitany bez soli a glutamátu
sůl
sádlo na vymazání formy
Postup přípravy
Doba přípravy cca 1/2 hodiny, pak se asi 4 hodiny peče
Maso se umele najemno, zamíchá se s ostatními ingrediencemi (podle konzistence se buď přidá trochu mouky nebo trochu mlíka), osolí se to a okoření (přiměřeně – přidávám ho tam dokud vůně koření nepřerazí vůni syrového masa).
Směs dáme do formy (používám formu na takový větší biskupský chlebíček), kterou předtím vymažeme sádlem. Formu přikryjeme alobalem, vložíme do většího pekáče , do 1/3 výšky nalijeme teplou vodu a dáme na to ještě poklici. Pečeme v troubě předehřáté na cca 150 stupňů několik hodin, dokud je tam červená šťáva (ta moje forma je skleněná, takže do ní vidím :-)).
Servíruje se teplé nebo vychlazené, nejlépe s brusinkami. Chutná výborně k červenému vínu i k pivu.
Maso se umele najemno, zamíchá se s ostatními ingrediencemi (podle konzistence se buď přidá trochu mouky nebo trochu mlíka), osolí se to a okoření (přiměřeně – přidávám ho tam dokud vůně koření nepřerazí vůni syrového masa).
Směs dáme do formy (používám formu na takový větší biskupský chlebíček), kterou předtím vymažeme sádlem. Formu přikryjeme alobalem, vložíme do většího pekáče , do 1/3 výšky nalijeme teplou vodu a dáme na to ještě poklici. Pečeme v troubě předehřáté na cca 150 stupňů několik hodin, dokud je tam červená šťáva (ta moje forma je skleněná, takže do ní vidím :-)).
Servíruje se teplé nebo vychlazené, nejlépe s brusinkami. Chutná výborně k červenému vínu i k pivu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé